De politiediensten werden voorbije nacht opgeroepen voor een melding van een woninginbraak in Kwakkelberg. De politieagenten konden één verdachte in de tuin aantreffen. Deze persoon was dronken en bekende de feiten.

In de naastgelegen woning had hij eerder die nacht ook een inbraakpoging ondernomen, zonder succes. Het gaat om G.G., een dertiger met Litouwse nationaliteit zonder geldige verblijfsplaats in België. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt volgende week voor de raadkamer die over zijn verdere aanhouding beslist.

Horen, zien en melden

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout benadrukt in al haar communicatie het belang om verdachte zaken te melden. Hierdoor heeft de politiezone al een paar zaken opgehelderd. Zie je iets dat verdacht is?

Aarzel dan niet om de politie onmiddellijk te verwittigen op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout. Op die manier kunnen we onze ploegen gericht aansturen en mogelijk puzzelstukjes in een onderzoek bij elkaar leggen.

Foto NNieuws.